Autolak a jak jej chránit

V zimních podmínkách je barva automobilu vystavena mnoha problémům. Mráz, sníh, bláto a sůl způsobují korozi podvozku a otupení i mechanické poškození trupu. Pouze komplexní akce mohou způsobit, že na jaře naše auto bude bez nevzhledných nájezdů, rozstřiku a viditelných stop koroze.

Čištění karosérie

Mytí vozu před finálním voskováním je nesmírně důležitým krokem při udržování vysoce kvalitní automobilové barvy. Pokud chcete své auto dobře vyčistit, musíte si pro tento úkon vybrat nejvhodnější místo. Některé obce ovšem zavedly zákaz mytí automobilů i ve vlastních prostorách. Sobotní umývání u řeky je rázem pryč. Proto je nejlepším místem ruční nebo automatické myčky aut.

Automyčky

Automatické mytí aut je obvykle k dispozici prakticky ve všech čerpacích stanicích. Jeho servis nevyžaduje žádné dovednosti ani fyzickou námahu. Je to levná a poměrně populární služba. Bohužel má také své nevýhody.

Ruční mytí automobilu

Ruční bezkontaktní mycí linka je vybavena vysokotlakým čistícím zařízením. Neumožňuje však vyladit výsledek čištění houbou nebo kartáčem. Umožňuje středně kvalitní čištění povrchu, které je do značné míry závislé na schopnostech obsluhy myčky. Bezkontaktní mytí aut je snadno dostupné, levné a oblíbené.

Péče o lak vozidla

Každý řidič ví, že k čištění automobilu musí být použit šampon. Pro dosažení správného efektu je důležitá příprava ideální konzistence, kapacita a dokonce i aroma. Vhodná opatření by měla nejen odstranit nečistoty, ale také vyleštit karoserii. To je důležité zejména při častém mytí vozu. Dobře zvolený šampon by měl také mít dlouhodobý účinek. Stále populárnější je voskování šamponem a antistatická čidla. Pokud jsou používány způsobem, který je v souladu s pokyny, poskytnou vysoce kvalitní výsledek. Zajímavé účinky poskytují také aktivní čisticí pěny.

Jak vyleštit automobil

Leštění laku vozidla je zdaleka nejpracovitější součástí procesu ochrany. Vyžaduje přesnost, rozhodné pohyby a velkou energii. Pro leštění plastů a jiných prvků musíte použít samostatný prostředek či jiný doplněk. Pro leštění je ideální mikrovlákno. Doporučujeme také rotační a oscilační leštičky. Zatímco ruční leštění je časově náročné a únavné, mechanické leštičky vyžadují určitou praxi. Vydávají však dostatečně vysokou rychlost, která způsobuje, že povrch je vyleštěn jako zrcadlo.

Kontaktujte nás