Jak namontovat tažné zařízení

Tažné zařízení je bezesporu velice praktická věc. I jeho dodatečné montáž se tak může vyplatit nejen firmám, ale také jednotlivcům. Zvládnete to sami?

Montáž tažného zařízení bývá často vnímána jako naprosto jednoduchý úkon, prostě ji zvládne každý. Mnoho takto motivovaných kutilů se ale velmi často rychle spálí. Existují rozhodně i výjimky, ale úplný laik pravděpodobně nejednou zavrávorá. Konečné rozhodnutí je ovšem na vás, servis nebo garáž? Poradíme jak to zvládnout doma.

Důležitý je správný výběr typu tažného zařízení pro vaše vozidlo. Musíte samozřejmě počítat i s homologací, bez ní by vás totiž na technické čekaly krušné chvíle. O tom jak vybrat to pravé jsme již mluvili, dnes tedy čistě jen k montáži.

Postup montáže tažného zařízení

Jdete do toho tedy za sebe? Není problém, v následujícím stručném návodu vás orientačně celou montáží provedeme. Upozorňujeme, že se postup může u jiných modelů aut či typů tažného zařízení lišit…

  1. Než začnete, je nutné přesunout pozornost na kufr. Sundejte v něm čalounění a plasty.
  2. V technické specifikaci od vozu najděte návod na demontování nárazníku a učiňte tak. Pravděpodobně bude třeba uvolnit lišty pod světly.
  3. Demontujte šrouby v blatnících a vzpěru nárazníku.
  4. Nyní povolte držák výfuku a tepelné izolace, aby bylo možné pomalu spustit výfuk dolů.
  5. Namontujte tažné zařízení, na které jste nejprve připevnili zásuvku včetně zapojené elektroinstalace. Pokud je třeba poupravit nárazník, vyřežte do něj dle návodu díru a vraťte jej na místo.
  6. Dále můžete nainstalovat kouli a zpátky přimontovat a zapojit světla.
  7. Při instalaci řídící jednotky pro světla přívěsu již postupujte dle přiloženého návodu.

Věříme, že se vám montáž vydaří na jedničku. Pokud si lámete hlavu s tím, kde nakoupit vše potřebné, doporučujeme se podívat na nabídku tažných zařízení na našem eshopu. Naleznete zde vše seřazeno podle modelu auta, jednodušší to už být nemůže…

Kontaktujte nás