Jaký nosič jízdních kol si vybrat ?

Na trhu je široký sortiment nosičů jízdních kol. Ze široké škály nosičů jízdních kol byste si měli vybrat zařízení přizpůsobené na míru vašemu vlastnímu vozidlu a množství přepravovaných bicyklů dle svých osobních požadavků.

Cyklistika

Někteří lidé tvrdí, že cyklistická sezóna trvá celý rok. Toto se však týká pouze některých cyklistů. Obvykle se na kole svezeme pouze přes prázdniny. Bohužel se na kole na kole nedostaneme všude. Jezdíme tedy do nejvzdálenějších koutů světa automobilem. Nic vám však nebrání v tom si i na ty nejzazší místa vzít kolo sebou.

Typy a použití

Je pravda, že místní půjčovny jízdních kol fungují ve většině velkých měst nebo turistických destinací po celé léto. Což je pochopitelné, ne každý ovšem chce nebo může využít této nabídky. Někteří lidé dávají raději přednost použití vlastních bicyklů. Jízdu na kole si tak můžete užít díky pečlivě vybraným nosičům a stojanům na kola. Jaký nosič kol si tedy vybrat ? Záleží na vaší peněžence a vybavení automobilu.

Nosič kol na střeše auta

Střešní nosiče jízdních kol jsou nejoblíbenějším řešením při přepravě bicyklů. Vyžadují montáž příčných střešních nosníků se speciálními úchyty pro jízdní kola. Tato metoda je také populární, protože na ně můžete připojit nosníky na surfovací prkna, snowboardy a střešní boxy. Tato metoda zmírňuje možnost poškrábání karoserie. Kolo tak nesnižuje viditelnost z žádné strany vozidla a neblokuje kufr.

Nosič kol na zadních dveřích vozu

Nosič na zadních dveřích je druhá populární metoda přepravy jízdních kol a je stále více využívaná. Nejde ovšem namontovat na každé vozidlo. A bohužel také často omezuje viditelnost zadního okna a blokuje přístup do vnitřního zavazadlového prostoru.

Jízdní kolo v přívěsu

Pokud máte k automobilu připojený háček, můžete se pokusit koupit nebo pronajmout přívěs. Při přepravě většího množství jízdních kol stojí za to si instalovat efektní speciální přívěs. Jedná se o ekonomické řešení, zejména když máme spoustu příručních zavazadel. Tento způsob přepravy jízdních kol bohužel značně brání parkování. Přívěs také zvyšuje spalování vozidla, omezuje jeho rychlost a nebývá úplně levným řešením.

Kontaktujte nás