Střešní nosiče

Často, když se balíte na dovolenou, můžete mít dojem, že berete sebou snad polovinu svého majetku. To je obzvlášť patrné, když je řeč o sdílené dovolené s rodinou. Náhle se auto ukáže být příliš malé, kufr praská ve švech, každý má pár pytlů pod nohama, a to není zdaleka vše. Existuje snad způsob, jak vyřešit tuto noční můru ?

 

Další prostor

Střešní nosič doplňuje klasický kufr v zadní části vozidla. Je to perfektní řešení pro lidi, kteří tam nemohou ani sedět. Stojí za povšimnutí, že střešní nosič je opravdu základ, který lze rozšířit. Například položením na krabici, dalším kufrem, ve kterém budou malé věci (například oblečení, boty, hračky) zcela bezpečné. Kromě toho mohou být nosníky rozšířeny o konstrukce podporující jízdní kola, lyže nebo dokonce surfy. Samozřejmě, tyto prvky se v případě potřeby snadno rozebírají, což znamená, že jeden den můžete vézt kolo na střeše auta a druhý den pro změnu skříňku.

Na co se zaměřit při výběru a montáži ?

Zpočátku stojí za zmínku, že neexistují univerzální střešní nosiče. Výrobci některých automobilů předpověděli, že budoucí majitelé budou chtít rozšířit své auto s tímto typem aditiva, což je důvod, proč dávají speciální otvory a povrchové úpravy pro usnadnění instalace.

Drtivá většina vozů však není přizpůsobena střešnímu nosiči, proto se montáž provádí pomocí gumové patky, která je umístěna přímo pod horní částí dveří, což umožňuje její znehybnění. Pokud někdo pochybuje, jaký druh rukojeti si vybrat, měl by se poradit s prodávajícím, který vám pomůže vybrat mezi ocelovými i hliníkovými nosníky a aerodynamikou.

Nejlevnější upevňovací systémy již stojí kolem 800,- Kč a nejdražší, dokonce i několikrát tolik, protože mají vyšší odolnost proti poškrábání i vnějším faktorům a jsou lehčí než jejich levnější protějšky. Jedním z nejlepších výrobců střešních boxů na trhu je Thule,která nabízí širokou škálu kvalitních výrobků.

Střešní nosič může být nenahraditelný nejen při odjezdu na rodinnou dovolenou, ale také při jízdě na kole nebo windsurfingu. V současné době je takové řešení velmi oblíbené, a tudíž cenově výhodné. Nezapomeňte se však ujistit před každou jízdou, zda vaše zavazadla jsou bezpečně upevněna.

Kontaktujte nás