AUTO MAGAZÍN

Rady, tipy a zajímavosti ze světa automobilů.

Novinky Novinky Rady a tipy Rady a tipy Automobilové zajímavosti Automobilové zajímavosti


Nejnovější články v moto magazínu

Historie značky Tatra

Automobilka Tatra slaví 120. výročí svého založení. Historie závodu se počítá od konstrukce prvního „automobilu“.

Jak nastartovat auto

Vědět, jak nastartovat vozidlo přes startovací kabely, je základní dovedností každého řidiče. I když budete mít to štěstí, že vás nikdy nepřekvapí mrtvá baterie, bude příjemné vědět, že můžete pomoci dalšímu řidiči v případě potřeby, pokud na to dojde.

Historie značky Toyota

Toyota je v současné době jedním z největších výrobců automobilů na světě. Zpočátku se stejně jako jiné společnosti v tomto odvětví vůbec nepodílela na výrobě automobilů.

Jak vyměnit olej a olejový filtr

Olej je hnací silou každého vozidla. Maže pohyblivé části motoru, které se mezi sebou třou. Průměrný motor automobilu má obvykle stovky položek, z nichž asi 40% tráví svůj život pohybem, aby vytvořili provoz potřebný pro auto. Proto jsou pravidelné výměny oleje nezbytné, aby vaše vozidlo bylo v 

Historie značky Chevrolet

Chevrolet Motor Company byla založena v roce 1911. V té době byla většina vozidel luxusním zbožím, které si jen málokdo mohl dovolit. Za 100 let společnost Chevrolet vyrobila přes 215 milionů aut, z nichž asi 60 milionů je stále na silnicích.

Historie značky BMW

Ačkoli je v současné době BMW spojena hlavně s výrobou automobilů a motocyklů, původně byla společnost známá svou leteckou výrobou. Bílá a modrá šachovnice v logu společnosti je veřejností považována za rotující vrtuli. Motiv však symbolizuje hlavně barvy bavorské vlajky.

Vyměnit či obnovit vstřikovače ?

Potíže se vstřikovači jsou vždy velkým problémem, už kvůli nákladům. Majitel vozidla má obvykle dva způsoby, ze kterých si může vybrat: výměna nebo regenerace.

Výfuky automobilů

Základním úkolem každého výfukového systému je odstranění výfukových plynů z motoru směrem ven a snížení na minimum hluk generovaný pohonnou jednotkou. Je to druh dýchacího systému vozidla.

Střešní nosiče

Často, když se balíte na dovolenou, můžete mít dojem, že berete sebou snad polovinu svého majetku. To je obzvlášť patrné, když je řeč o sdílené dovolené s rodinou. Náhle se auto ukáže být příliš malé, kufr praská ve švech, každý má pár pytlů pod nohama, a to

Jak funguje turbodmychadlo ?

Provoz dnešních motorů již neznamená generování obrovské kapacity a vytlačování nespočetného množství koňských sil. Naopak, automobilky ovládli fenomén částečného zmenšování. Výkon se však vyrovná díky turbodmychadlům. Co je toto zařízen